Rygtrænings forløb

8 ugers rygtrænings-forløb med fokus på styrke, udholdenhed og stabilitet.

Målgruppe: For personer med lændeproblematikker, som har behov for superviseret træning for at genoprettet stabilitet, styrke og udholdenhed i mave og lænd(core)

Indhold:

Uge 1-2: Mave/ryg, gulvøvelser:

Et hold med målrettet træning af mave og lænd. Øvelserne vil være gulvøvelser med egen kropsvægt, da dette er en skånsom måde at starte træningsforløbet på.

Uge3-4: Pilates

Pilates er øvelser målrettet de dybe muskler i kroppen, de såkaldte ”core-muskler”.  Kontrol og udholdenhed i denne muskelgruppe er vigtig for optimal udnyttelse af bevægeapparatet. Træningen udføres i et roligt tempo kombineret med et bevidst brug af åndedrættet. Træningssystemet arbejder målrettet på at skabe balance mellem styrke og smidighed og bygger på kroppens naturlige linjer. Øvelserne kan varieres, så de udfordrer alle uanset niveau.

Uge 5-6: Boldtræning

Denne form for træning udfordrer både balance, koordination og udholdenhed, hvilket alle er vigtige komponenter at have med i optræningen af alle typer skader og svage punkter. Træningen foregår på store træningsbolde, men kan selvfølgelig alternativt udføres uden, hvis dette føles bedre.

Uge 7-8: TRX-træning.

TRX-slyngerne er en både skånsom og effektiv måde at træne kroppen på, da der trænes med kropsvægt, og dermed kan sværhedsgraden af øvelserne let tilpasses den enkelte deltages niveau,. I disse timer fokuseres der på en alsidig træning af de største muskler i kroppen, både hvad angår styrke, udholdenhed, balance og stabilitet. Til dette formål benyttes både TRX -øvelser og gulvøvelser.

Opbygningen af træningsforløbet giver mulighed for at stifte bekendtskab med nogle af de andre typer træning der tilbydes på klinikken, og du vil være rustet til at deltage på et af disse hold efterfølgende, hvis dette ønskes.

Der vil være løbende opstart på holdet, da et lille hold på max. 4 deltagere giver mulighed for at differentiere undervisningen, så der kan trænes på flere niveauer.

Forudsætning for deltagelse: Holdet henvender sig til personer på alle niveauer. Det vil være en fordel, hvis du kan komme op/ned fra gulv uden hjælp.

Max. 4 deltagere på holdet

Hvis du ikke i forvejen er/har været patient hos mig, kan det anbefales at få foretaget en fysioterapeutisk undersøgelsen inden holdopstart, så har jeg et bedre udgangspunkt for at kunne målrette øvelserne lige netop dine svage områder, samt udforme og skræddersy et hjemmetræningsprogram til dig, indeholdende et udsnit af de øvelser der trænes på holdet.

Tidspunkter:
Mandag kl. 10.30-11.00.
Onsdag kl. 6.30-07.00.
Fredag kl. 07.00-07.30

Kontakt mig, hvis du ønsker at prøve dette hold, der er mulighed for en gratis prøvetime.

Pris: 60,- pr. lektion, ved medlemskab af sygesikring Danmark ydes der et tilskud på 50 % af udgiften, dog max 59,- pr lektion.